Εκπαιδευτική επίσκεψη της Α τάξης

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη από τους μαθητές/τριες της Α΄ Γυμνασίου στα πλαίσια των μαθημάτων Τεχνολογίας και Γεωγραφίας- Γεωλογίας, σε χώρους του Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Εκεί τα παιδιά επισκέφτηκαν το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του ΑΠΘ.

Στο Μουσείο Κινηματογράφου τα παιδιά  πήραν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βγαίνω στο φώς!» που περιλάμβανε μία διαδραστική περιήγηση για 30? λεπτά στο χώρο του μουσείου, μετά για 13΄ την προβολή μίας 3D ταινίας με τίτλο «Βγαίνω στο φώς!» σε διαμορφωμένο χώρο και τέλος για 32΄ λεπτά  τα παιδιά πήραν μέρος ενεργά σε ταινία που δημιούργησαν  αυθόρμητα τα ίδια τα παιδιά μέσα στο ?green screen?.

Στο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ξεναγήθηκαν στην έκθεση «ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ».

Η έκθεση περιλάμβανε δύο διακριτές βασικές ενότητες:

  •   Οι χρήσεις των Ορυκτών στην καθημερινότητα και γενικότερα στη Ζωή του Ανθρώπου.
  •   Τα Ορυκτά στην Τέχνη, που αποτελούν για τον άνθρωπο πηγή έμπνευσης για καλλιτεχνικά δημιουργήματα.

Παράλληλα με τα εκθέματα έγινε προβολή δύο βίντεο, στα οποία  παρουσιάστηκε η ιστορία των ορυκτών σε κάθε εποχή από την αρχαιότητα έως σήμερα και πως αυτά συνδέονται με τη σύγχρονη τεχνολογία αλλά και την εξέλιξη της επιστήμης.

Μετά την έξοδο των παιδιών από τους δύο χώρους των μουσείων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και μετάβαση αυτών στην κινηματογραφική αίθουσα Τζον Κασσαβέτης στην αποθήκη 1 του λιμανιού. Εκεί τα παιδιά  παρακολούθησαν την ταινία «Η ορχήστρα της ανακύκλωσης»,  η οποία απέσπασε το βραβείο κοινού στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το 2016.