Δρόμοι – Πλατείες – Συνοικίες της Αλεξάνδρειας

Το θέμα επιλέχθηκε από την ομάδα από ενδιαφέρον για το περιβάλλον που ζούμε καθημερινά που είναι η πόλη μας.
Για την καλύτερη μελέτη του θέματος η ομάδα χωρίστηκε σε τρεις υποομάδες, η μία για τους δρόμους, η άλλη για τις πλατείες και η τρίτη για τις συνοικίες.
Η πορεία που ακολουθήθηκε ήταν η εξής: Επισκεφτήκαμε το γραφείο της πολεοδομίας της Αλεξάνδρειας και ενημερωθήκαμε από την προϊσταμένη για το ρόλο του και τον τρόπο λειτουργίας του. Τα παιδιά άκουσαν και έμαθαν νέους όρους που τους ήταν άγνωστοι. Επίσης προμηθευτήκαμε ένα πολεοδομικό χάρτη της πόλης. Αυτός μας βοήθησε πολύ να αποκτήσουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα ανάπτυξης της πόλης μας στο χώρο. Έχοντας οδηγό το χάρτη, οι ομάδες ανέλαβαν πιο εύκολα τη μελέτη του θέματος που τους αντιστοιχούσε.
Η πρώτη ομάδα ξεχώρισε τους δρόμους σε κύριους και δευτερεύοντες, κατέγραψε τα ονόματα των δρόμων, την κατάσταση που βρίσκονται και φωτογράφησε αρκετούς από αυτούς.
Η δεύτερη ομάδα ακολούθησε την ίδια πορεία. Για να έχουμε καλύτερη άποψη και ενημέρωση πάνω στο θέμα μας επισκεφτήκαμε το Δημαρχείο όπου εκεί ο υπεύθυνος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας έδωσε κάποιες πληροφορίες σχετικά με όσα μας ενδιέφεραν.
Παράλληλα με αυτές τις δραστηριότητες διακινήσαμε ερωτηματολόγιο ανάμεσα στους μαθητές και τους ενήλικες πολίτες, για να διαπιστώσουμε κατά πόσο γνωρίζουν την πόλη και ενδιαφέρονται γι? αυτήν.

EPSON scanner image

Από την επίσκεψη στην Πολεοδομία

 

EPSON scanner image

Ενημέρωση στο Δημαρχείο της Πόλης