Στηρίζομαι στα πόδια μου.

To πρόγραμμα «Στηρίζομαι στα πόδια μου», υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας. Ήταν ένα πρόγραμμα υπό την εποπτεία του Κέντρου «Πρόσβαση» της Βέροιας και στόχο είχε τη συναισθηματική και ψυχοκοινωνική ωρίμανση των παιδιών, ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο ο εν δυνάμει κίνδυνος εξάρτησης από ουσίες, που απειλεί όλο και περισσότερα παιδιά.

Περιλάμβανε βιωματικές συνεδρίες, τις οποίες οι υπεύθυνες καθηγήτριες είχαν δοκιμάσει στο 5ήμερο σεμινάριό τους στην «Πρόσβαση» υπό την καθοδήγηση ψυχολόγων του Κέντρου. Από εκεί εξάλλου αντλήθηκε και όλο το υλικό, ομαδοποιημένο και με ποικιλία ασκήσεων-παιχνιδιών, που δούλεψαν τα παιδιά.

Παρατηρήθηκε τόνωση της αυτοπεποίθησης και αυτογνωσίας των παιδιών και δημιουργία σημαντικών και ουσιαστικών σχέσεων μεταξύ τους. Η εξοικείωσή τους με τη διαχείριση των συναισθημάτων τους και με συζητήσεις που αφορούν σημαντικές και δύσκολες περιοχές του ψυχισμού τους ήταν από τα σημαντικότερα αποτελέσματα.

Ένα σπουδαίο πρόγραμμα, πολύ χρήσιμο σήμερα, κατά την άποψη των καθηγητριών, που η επικοινωνία με τον εαυτό μας και τους άλλους είναι πιο δύσκολη από ποτέ (σε πείσμα της αναπτυξιακής έκρηξης των Μέσων Επικοινωνίας).

Υπεύθυνες καθηγήτριες της ομάδας:
Γκανίδου Αρετή
Κοϊμτζή Μυρσίνη