Παρουσίαση πολιτιστικών προγραμμάτων

Την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 οι μαθητές της πολιτιστικής ομάδας του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας, ταξίδεψαν  στο Γυμνάσιο Ειρήνης και Ελευθερίας, στη Δερύνεια της Κύπρου, για να παρουσιάσουν τις εργασίες που εκπόνησαν κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς, με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη σχέσεων φιλίας και συνεργασίας. Τα θέματα των εργασιών ήταν τα εξής:

 

α. «Τα τείχη που μας χωρίζουν». Παίρνοντας αφορμή από τους διάφορους φράχτες που υψώθηκαν στα σύνορα χωρών της Ευρώπης για να αποτρέψουν την είσοδο μεταναστών σ? αυτές, αναζητήθηκαν παλιότερες μορφές τειχών από το τείχος του Βερολίνου και την πράσινη γραμμή της Κύπρου μέχρι το τείχος που θα χωρίζει το Μεξικό από τις ΗΠΑ, όπως απείλησε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος.

 

β. «Ταξιδεύοντας με την παράδοση». Το πρόγραμμα περιλάμβανε παρουσίαση της ιστορικής αναδρομής του τόπου μας του Ρουμλουκιού, από την αρχαιότητα έως και σήμερα, καθώς και παραδοσιακούς Ελληνικούς χορούς.

 

Το πρωί της Πέμπτης τα παιδιά έφτασαν γεμάτα αδημονία στη Δερύνεια, προάστιο της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Αντίκρισαν ένα υπέροχο Σχολείο μέσα σε ολάνθιστους κήπους και μετά την θερμή και εγκάρδια υποδοχή από τον  Διευθυντή και τους καθηγητές του Σχολείου, τους προσφέρθηκε Κυπριακό παραδοσιακό πρόγευμα. Έπειτα ξεναγήθηκαν στο Σχολείο και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων όπου τους περίμεναν όλα τα παιδιά του Σχολείου για την παρουσίαση των προγραμμάτων.

 

Κατόπιν τα παιδιά του Σχολείου της Δερύνειας παρουσίασαν ένα πολυμεσικό πρόγραμμα με θέμα «Γράμματα στη μητέρα» καθώς και Κυπριακούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του Σχολείου.

 

Τέλος έγινε ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών και τα παιδιά αποχώρησαν συγκινημένα και πλουσιότερα σε γνώσεις και εμπειρίες από αυτή την συνάντηση σ’ αυτό τον πολύπαθο τόπο.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση

cypros171

cypros174 cypros173 cypros172

cypros176 cypros175

cypros177 cypros178

cypros179

cypros1710

cypros1711  cypros1712

cypros1713 ypros1714

cypros1715 cypros1716