Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

      Την Τρίτη 22 Μαρτίου στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής πραγματοποιήθηκε, ύστερα από σχεδόν δυο χρόνια με καραντίνα και περιοριστικά μέτρα για τον Covid, η πρώτη εκπαιδευτική εκδρομή της Γ΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας στο Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου του Ν. Ημαθίας.

     Με σύμμαχό μας τον καιρό, μια υπέροχη λιακάδα, με καλή διάθεση και όρεξη για νέες εμπειρίες, ξεκινήσαμε την εκδρομή μας για το Σέλι. Φτάνοντας στον προορισμό μας οι μαθητές έμειναν ενθουσιασμένοι και εντυπωσιασμένοι από το χιονισμένο τοπίο. Αφού ήρθαν σε μια πρώτη επαφή με το άθλημα του Σκι και μάθανε τους βασικούς κανόνες  από δάσκαλο – εκπαιδευτή, κατάφεραν  σε διάστημα τριών ωρών να μάθουν να κινούνται με τα πέδιλα του σκι. Έπαιξαν χιονοπόλεμο, έκαναν τσουλήθρα με το έλκηθρο, βόλτα με το λιφτ, απολαμβάνοντας τη θέα του χιονισμένου βουνού από ψηλά, και γενικά διασκέδασαν στο χιονισμένο τοπίο του χιονοδρομικού κέντρου. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία!    

   Τους μαθητές συνόδευσαν ο Διευθυντής του Γυμνασίου Ευθ. Μπογδαμπεϊδης και οι καθηγητές, Μ. Γερακιώτης, Στρ. Πατσιάνης, Αθ. Γεωργούση και Κ. Κατράνα.