Διδακτική επίσκεψη Α’ τάξης

Την Δευτέρα 4 Μαΐου η Α’ τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε το Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο και το Μουσείο Αθλητισμού στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής.

Στο Μουσείο Αθλητισμού τα παιδιά ξεναγήθηκαν και «ταξίδεψαν» στην ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων. Μετά την ξενάγηση ακολούθησαν βιωματικά παιχνίδια σε παραολυμπιακά αθλήματα.

Στο Καυτανζόγλειο Στάδιο Ομοσπονδιακοί προπονητές του ΣΕΓΑΣ δίδαξαν στα παιδιά τα αθλήματα άλμα σε μήκος και άλμα σε ύψος. Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν βιωματικά στις ασκήσεις κατανόησης των τεχνικών και εξασκήθηκαν πάνω σε αυτές.

Την επίδειξη έκαναν επιλεγμένοι αθλητές της Εθνικής ομάδας. Η επίδειξη έληξε με συμμετοχή των μαθητών στις ολοκληρωμένες τεχνικές των αλμάτων.

Η δραστηριότητα τελείωσε με φωτογράφηση των παιδιών και των  συνοδών καθηγητών με  τους αθλητές και προπονητές. Από τα χαμόγελα των μαθητών /τριών η δραστηριότητα κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη. 

Το σχολείο μας ευχαριστεί θερμά τη Διοίκηση του Σταδίου, τους προπονητές Πάντο Θωμά και Τσούγκο Γεώργιο, καθώς και τους αθλητές τους για την εμπεριστατωμένη επίδειξη.