“Χρυσοπράσινο Φύλλο” Αλεξάνδρεια 8-11 Δεκεμβρίου 2022

Πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας η τετραήμερη φιλοξενία μαθητών και εκπαιδευτικών από το Γυμνάσιο της Πάφου “Απόστολος Παύλος” στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος “Χρυσοπράσινο φύλλο”.

Ήταν η πρώτη φορά στα 29 χρόνια της δράσης που συμμετείχε σχολείο της πόλης μας. Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα επισκέφτηκαν το Πλανητάριο στη Θεσσαλονίκη όπου παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές του προγράμματος μια παράσταση. Στη Θεσσαλονίκη, επίσης, ξεναγήθηκαν σε πολλά σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος. Ξεκίνησαν από την Άνω Πόλη, τη μονή Βλατάδων, τα Κάστρα στη συνέχεια επισκέφτηκαν τον ναό του Αγίου Δημητρίου, τη Ρωμαϊκή αγορά, την πλατεία Αριστοτέλους, τον Λευκό Πύργο , την παραλία της πόλης. Επίσης, επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν από τους συμμαθητές τους στους  Βασιλικούς Τάφους των Αιγών. Στη Βέροια τους ξενάγησε με τον ιδιαίτερο και γλαφυρό τρόπο του ο κ. Μ. Δημητράκης, συνταξιούχος δάσκαλος , εθελοντής ξεναγός.

Στο Νησί, επισκέφτηκαν τον χορευτικό σύλλογο του χωριού, χόρεψαν με τους χορευτές και έμαθαν για την τοπική ιστορία και φορεσιά του Ρουμλουκιού με την οποία ντύθηκαν μαθητές των δυο σχολείων.

Τα βράδια διασκέδαζαν στην Αλεξάνδρεια όλοι μαζί μια συντροφιά.

Η εμπειρία που αποκόμισαν όλοι οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί ήταν μοναδική.

Με συγκίνηση τους αποχαιρετήσαμε το πρωί της Κυριακής 11/12 δίνοντας την υπόσχεση της αντάμωσης στην Κύπρο τον ερχόμενο Μάρτιο.

Για την πραγματοποίηση αυτής της δράσης ευχαριστούμε θερμά

1.  Τους γονείς των μαθητών μας που στάθηκαν οικονομικά πολύτιμοι αρωγοί και συνοδοιπόροι.

2. Τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων που μας βοήθησε έμπρακτα  

3. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στους βουλευτές του νομού μας που ανταποκρίθηκαν με πολλή προθυμία  με την οικονομική τους συμμετοχή. Συγκεκριμένα ευχαριστούμε τους βουλευτές κ.κ. Τόλκα Άγγελο, Μπαρτζώκα Αναστάσιο και Τσαβδαρίδη  Λάζαρο  που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμά μας, με  την πολύτιμη οικονομική τους στήριξη.

4. Τους επαγγελματίες της πόλης μας που με τις προσφορές τους διευκόλυναν τις συνθήκες της  φιλοξενίας και συγκεκριμένα: την πιτσαρία de la mamma, το κατάστημα εστίασης Μεζέ – μεζέ, την κ. Έφη Καραγιάννη για την προσφορά αφισών,  τον κ. Γερακιώτη για την προσφορά δώρων για τους φιλοξενούμενους μας και το ξενοδοχείο «Μάνθος».

Χωρίς τη βοήθεια όλων των ανωτέρω θα ήταν αδύνατη η φιλοξενία των μαθητών και εκπαιδευτικών του Γυμνασίου της Πάφου

Φυσικά, ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στους συναδέλφους μας και κυρίως στον Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου κ. Μπογδαμπεΐδη Ευθύμιο που με τις πολύτιμες συμβουλές του αλλά την συνεχή παρουσία του μας βοήθησε ιδιαιτέρως στην πραγματοποίηση του προγράμματός μας.

                                                                               Οι υπεύθυνες του προγράμματος

                                                                                             Παντζάρη Αθανασία

                                                                                             Θεοδωρίδου Κυριακή

Αυτή η καταχώρηση δημοσιεύτηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2022, σε ΕΚ. 2022-2023. Βάλτε σελιδοδείκτη στο σύνδεσμο.