Ημερίδα με θέμα «Διαχείριση συσκευασιών γεωργικών φαρμάκων μετά τη χρήση τους από τους γεωργούς στον κάμπο της Αλεξάνδρειας»

Την Τετάρτη 19/6/2013 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Περιβαλλοντικού Προγράμματος της Περιβαλλοντικής Ομάδας του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας με θέμα «Διαχείριση συσκευασιών γεωργικών φαρμάκων μετά τη χρήση τους από τους γεωργούς στον κάμπο της Αλεξάνδρειας».
Η παρουσίαση έγινε από τους ίδιους τους μαθητές και απευθυνόταν στους αγρότες της περιοχής αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο. Στόχος της ομάδας ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι εμπλεκόμενοι φορείς (παρασκευάστριες εταιρίες, δίκτυο πώλησης, Δημοτική Αρχή, αγρότες) με απώτερο σκοπό την αλλαγή πρακτικής και νοοτροπίας των αγροτών που είναι τριπλό ξέπλυμα των κενών συσκευασιών ώστε να καταστούν ανακυκλώσιμες!!!
Μετά την παρουσίαση του θέματος κάποιοι από τους παρευρισκομένους ζήτησαν το λόγο και τοποθετήθηκαν. Ακολούθησε συζήτηση.
Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξάνδρειας κα Μοσχοπούλου, η οποία τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση, πρότεινε το πρόγραμμα να παρουσιαστεί σε ακόμη περισσότερους αγρότες, το χειμώνα που είναι καλύτερη χρονική περίοδο για την ενημέρωση των αγροτών.
Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA