Εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ τάξης στη Βουλή

Από 27 έως 29 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα από 69 μαθητές/τριες  της Γ? τάξης του Σχολείου μας.

Στις 27/1 τα παιδιά ξεναγήθηκαν σε δύο ομάδες των 34  και 35 ατόμων στο κτήριο της Βουλής, ενημερώθηκαν για την ιστορία του και επισκέφτηκαν το χώρο συνεδριάσεων και την αίθουσα που λειτουργεί ως μουσείο με έκθεση αφιερωμένη στον Ρήγα Φεραίο.  

Το πρωί της Τρίτης  28/1 οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν από ξεναγούς στο  Μουσείο Ακρόπολης και στην Ακρόπολη. Μετά την ξενάγηση έγινε περιήγηση στις γραφικές περιοχές στην  Πλάκα και στο Μοναστηράκι. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου στεγάζεται η Εθνική Λυρική Σκηνή και η Εθνική Βιβλιοθήκη. Εκεί  οι μαθητές μετά την ενημέρωση που τους έγινε σχετικά με το κτήριο, ξεναγήθηκαν στο χώρο της Εθνικής βιβλιοθήκης και περιηγήθηκαν στον πανέμορφο εξωτερικό χώρο.

Η ημέρα έκλεισε με γεύμα σε μουσική ταβέρνα. Την Τετάρτη 29/1 μετά το πρωινό έγινε αναχώρηση από το ξενοδοχείο για το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα. Τα παιδιά περιηγήθηκαν στο εσωτερικό του πάρκου και παρακολούθησαν την υπέροχη παράσταση των δελφινιών.