Εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ’ τάξης στο Βόλο

Από 10/05/2022 έως 12/05/2022 πραγματοποιήθηκε τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στο Βόλο από 90 μαθητές/τριες  της Γ’ τάξης του Σχολείου μας.

Την Τρίτη 10/05 τα παιδιά επισκέφτηκαν το παραδοσιακό Πηλιορείτικο χωριό  Μηλιές με το γραφικό σιδηροδρομικό σταθμό καθώς και  το παραλιακό χωριό Αγριά. 

Το πρωί της Τετάρτης 11/05 αρχικά οι μαθητές ξεναγήθηκαν σε 4 γρουπ στο Μουσείο Θεόφιλου στην Ανακασιά ενώ έπειτα τα παιδιά του τμήματος Γ3 επισκέφτηκαν το ΚΠΕ Μακρινίτσας και οι μαθητές των τμημάτων Γ1, Γ2 και Γ4 ξεναγήθηκαν στο μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Μακρινίτσας. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας έγινε περιπατητική διαδρομή στο Μονοπάτι Κενταύρων στην Πορταριά. Η ημέρα έκλεισε με γεύμα σε μουσική ταβέρνα.

Την Πέμπτη 12/05 μετά το πρωινό αναχωρήσαμε από το ξενοδοχείο με τις αποσκευές μας για επίσκεψη στο Εντομολογικό μουσείο Βόλου και στο Πλινθοκεραμοποιείο Τσαλαπάτα. Οι δύο επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν εναλλάξ με τους μισούς μαθητές κάθε φορά. Η αναχώρηση για Αλεξάνδρεια πραγματοποιήθηκε στις 4:00 μ.μ. μετά το μεσημεριανό φαγητό. Στη διαδρομή της επιστροφής έγινε μισάωρη στάση στον Πλαταμώνα και η άφιξη στην Αλεξάνδρεια  πραγματοποιήθηκε στις 9:00 μ.μ.