«Έλα στη θέση μου…Δες την μοναδικότητα…Ζήσε την διαφορετικότητα»

Με ιδιαίτερη χαρά,  μαθητές και εκπαιδευτικοί του 2ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου  Αλεξάνδρειας  υποδέχτηκαν αθλητές -εκπροσώπους  της ομάδας στίβου  του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ Ν. Ημαθίας «Αιγές Βεργίνα» και την Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Καραγιάννη  Έφη , στέλνοντας  το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα.Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης των σχολείων μας κ. Βρεττού Αθηνά.

 Συγκεκριμένα, την Πέμπτη   2-11-2021, οι μαθητές του τμήματος Γ1 του 2ου Γυμνασίου  με τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Καραστογιαννίδου Μαρία και τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής του Γυμνασίου κ. Τόκα Βασίλειο και οι μαθητές του τμήματος Α3 του  2ου Λυκείου με το Διευθυντή του  σχολείου κ. Σιταρίδη Ιωάννη, την καθηγήτρια  Φυσικής Αγωγής κ. Πιτσαρή Αικατερίνη και τη φιλόλογο κ. Τσαρνούχα Αικατερίνη συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις,  παιχνίδια και καλλιτεχνικό εργαστήρι με τους αθλητές του σωματείου «Αιγές Βεργίνα».

Οι μαθητές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν και συμμετείχαν στις  δράσεις και υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους επέδειξαν ευαισθητοποίηση και ενσυναίσθηση  σε θέματα αναπηρίας.

Στόχος αυτής της συνάντησης ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν την αναπηρία και την προσβασιμότητα,  η  ανταλλαγή εμπειριών και συναισθημάτων, αλλά και ο προβληματισμός για τα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην καθημερινή τους ζωή.

Ευχαριστούμε   θερμά  τους αθλητές του Συλλόγου ΑμεΑ  Αιγές Βεργίνα  για την τιμή που μας έκαναν με τη σημερινή τους παρουσία στο σχολικό μας συγκρότημα και ιδιαίτερα την Πρόεδρο του Συλλόγου  κ.Καραγιάννη Έφη για την εξαιρετική συνεργασία.

Ευχαριστούμε, επίσης, τους μαθητές των σχολείων μας που απέδειξαν με τη συμμετοχή τους ότι υποστηρίζουν την ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνία και το σεβασμό στη διαφορετικότητα, καθώς και τους καθηγητές μας που επιβεβαιώνουν ότι μπορούν να εμπνεύσουν δημιουργικά τους μαθητές μας

Η Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου                        Ο Διευθυντής του 2ου Λυκείου

     Καραστογιαννίδου Μαρία                                            Σιταρίδης Ιωάννης

Αυτή η καταχώρηση δημοσιεύτηκε στις 6 Νοεμβρίου 2023, σε ΕΚ. 2023-2024. Βάλτε σελιδοδείκτη στο σύνδεσμο.