Σεμινάριο με θέμα «Στηρίζομαι στα πόδια μου»

Από τις 3/6/2015 έως 5/6/2015 πραγματοποιήθηκε στο χώρο της βιβλιοθήκης του Σχολείου τριήμερο σεμινάριο με θέμα «Στηρίζομαι στα πόδια μου». Το σεμινάριο διοργανώθηκε από την υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Ημαθίας, τον Διευθυντής και τον Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με το Κέντρο πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών ν. Ημαθίας «Πρόσβαση» και παρακολούθησαν καθηγητές από διάφορα Σχολεία της περιοχής.

Το υλικό του σεμιναρίου είναι προϊόν συνεργασίας του ΕΠΙΨΥ και του ΟΚΑΝΑ με στόχο να βοηθήσει τους μαθητές να αναλάβουν την ευθύνη της υγείας και της ζωής τους καθώς και να αποφασίζουν συνειδητά και υπεύθυνα για το θέμα της χρήσης νόμιμων και παράνομων ουσιών. Μέσα από τη βιωματική μέθοδο και τα παιχνίδια ρόλων, οι έφηβοι καλούνται να αναπαραστήσουν τρόπους αντίστασης σε επιρροές, να αναγνωρίσουν τις αντιστάσεις σε επιρροές, να αναγνωρίσουν τις ικανότητες και δεξιότητες τους και γενικότερα να καλύψουν τις ψυχικές τους ανάγκες με κοινωνικά αποδεκτούς τρόπους και εναλλακτικές μορφές δραστηριοτήτων.

Το σεμινάριο στέφτηκε με επιτυχία ενώ οι καθηγητές που το παρακολούθησαν δήλωσαν ότι έμειναν ικανοποιημένοι και ότι επιθυμούν τη συνέχιση τέτοιων βιωματικών επιμορφώσεων και στο μέλλον?

Φωτογραφίες από το βιωματικό σεμινάριο

stirizomaistapodiamou2      stirizomaistapodiamou1

stirizomaistapodiamou8      stirizomaistapodiamou7

stirizomaistapodiamou6     stirizomaistapodiamou3

 stirizomaistapodiamou5       stirizomaistapodiamou4