Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή

Από 27 έως 29 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα από 68 μαθητές/τριες  της Γ? τάξης του Σχολείου μας.

Στις 27/1 τα παιδιά ξεναγήθηκαν σε δύο ομάδες των 34 ατόμων στο κτήριο της Βουλής, ενημερώθηκαν για την ιστορία του και επισκέφτηκαν το χώρο συνεδριάσεων και την αίθουσα που λειτουργεί ως μουσείο με έκθεση αφιερωμένη στον Ρήγα Φεραίο.  Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τα παιδιά παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση «Δείπνο Ηλιθίων».

Το πρωί της Δευτέρας  28/1 οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν από ξεναγούς στο  Μουσείο Ακρόπολης και στην Ακρόπολη. Μετά την ξενάγηση έγινε περιήγηση στις γραφικές περιοχές στην  Πλάκα και στο Μοναστηράκι. Η επιστροφή στο ξενοδοχείο πραγματοποιήθηκε με το μετρό που ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τα παιδιά. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου στεγάζεται η Εθνική Λυρική Σκηνή και η Εθνική Βιβλιοθήκη. Εκεί  οι μαθητές μετά την ενημέρωση που τους έγινε σχετικά με το κτήριο, ξεναγήθηκαν στο χώρο της Εθνικής βιβλιοθήκης και περιηγήθηκαν στον πανέμορφο εξωτερικό χώρο. Η ημέρα έκλεισε με γεύμα σε μουσική ταβέρνα.

Την Τρίτη 29/1 μετά το πρωινό, τα παιδιά ανέβηκαν με τελεφερίκ στο Λυκαβηττό ένα από τα ψηλότερα σημεία της Αθήνας. Εκεί  απόλαυσαν την θέα της πόλης από ψηλά και προσκύνησαν στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου. Μετά την κατάβαση από το Λυκαβηττό ακολούθησε περίπατος στον Εθνικό Κήπο και στο Ζάππειο.

Φωτογραφίες από τις επισκέψεις

vouli191      vouli192

 vouli193      vouli195

   vouli196       vouli194

 vouli198       vouli197